Timbaaltje van zalm
Bereiding
ZALM
1. Controleer goed of er geen graten meer in de zalm zitten.- 2. Snijd de zalm in stukjes van 4 mm. Marineer de zalm 20 minuten in het citroensap met de stukjes gember. Bewaar in de koelkast.
- 3. Retirer les morceaux de gingembre, presser le citron et mixer une portion de saumon avec une petite partie du jus de citron et 15 ml d’eau.
- 4. Verwijder de stukjes gember en pureer een portie zalm met een klein beetje citroensap en 1 eetlepel water.
AVOCADOMOUSSE
5. Hak de knoflook fijn en fruit deze samen met de zeste van limoen in olijfolie tot hij zacht is.- 6. Voeg de champagne toe en laat 5 minuten inkoken tot de alcohol is verdampt. Haal van het vuur.
- 7. Meng de avocado en Griekse yoghurt door de knoflook mix.
- 8. Neem een deel hiervan en meng dit met olijfolie en 1,2 g ThickenUP® Clear. Voeg een beetje water toe indien nodig en pureer tot het glad is en gemakkelijk doorgeslikt kan worden.
VINAIGRETTE
9. Meng de uitgeperste sinaasappel met de olijfolie, het zout en 2,4 g ThickenUP® Clear.PRESENTATIE
1. Leg met een lepel afwisselend de zalmmousse en avocadomousse in de vorm van een bloem op het bord vanaf de rand naar het midden en besprenkel met de vinaigrette..- 2. Maak de borden voor de rest van de familie op met twee lagen van de ongepureerde textuur en besprenkel met de vinaigrette.
Bereiding
35 minuten
Porties
4
Ingrediënten
- ZALM
- 250 g gerookte zalm
- 20 g verse gember
- 75 ml citroensap (2 citroenen)
- 1 eetlepel water
- 1,2 g ThickenUP® Clear
AVOCADOMOUSSE- 10 g verse knoflook
- 50 ml Champagne / Cava
- (Biologische) limoenschil
- 150 g (biologische) avocado
- 1 theelepel olijfolie
- 100 g Griekse yoghurt
- 1,2 g ThickenUP® Clear
VINAIGRETTE- 100 ml uitgeperste sinaasappel
- 2 kleine eetlepels olijfolie
- Snufje zout
- 2,4 g ThickenUP® Clear
Tips van de chef:
- Voor een pittigere versie verwijder je niet alle gember, maar meng je deze met de zalm.
- Vervang bij lactose-intolerantie de Griekse yoghurt door kokos melk.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear
Gebruik medische voeding ondermedische supervisie.