Lekkernij van gamba’s
Bereiding
GAMBA’S
1. Was de gamba’s. Pel de gamba’s, verwijder de kop en de staart en maak ze schoon door de zwarte draad van de rug te verwijderen. Bewaar de koppen.- 2. Bak de gamba’s in een koekenpan lichtjes in olijfolie tot ze wit kleuren. Laat afkoelen en snijd in stukjes van 3-4 mm. Zet opzij.
SAUS
3. Bak de koppen op een matig vuur in een pan met olijfolie en plet ze om het sap eruit te halen. Laat 2-3 minuten inkoken tot ze bruin zijn. Verwijder de koppen.- 4. Voeg de witte wijn toe en laat deze 2 minuten op middelhoog vuur inkoken. Haal van het vuur.
- 5. Meng de bouillon in een blender met 1,2 g ThickenUP® Clear.
- 6. Voeg de stukjes gamba toe. Meng het geheel.
MENGSEL VAN KWARTELEIGEEL
7. Meng/emulgeer met een vork 1 kwarteleidooier met de helft van de olijfolie, een snufje zout en 0,6 g ThickenUP® Clear in een middelgrote kom.PRESENTATIE
1. Plet de gamba’s lichtjes en maak de borden van buiten naar binnen op. Bestrijk de gamba’s met het mengsel van kwarteleigeel en garneer met een paar druppels olijfolie en een paar takjes bieslook.- VARIATIETIP: Maak de borden van de rest van de familie op met het niet-gemengde eigeel.
Bereiding
25 minuten
Porties
4
Ingrediënten
- GARNALEN
- 250 g hele rauwe gamba’s (vers of diepvries)
- 125 ml witte wijn
- 1,2 g ThickenUP® Clear
- Olijfolie
SAUS- 4 kwarteleidooiers
- 1,5 theelepels olijfolie
- Snufje zout
- 0,6 g ThickenUP® Clear
Tips van de chef:
- Gebruik gepelde gamba’s en vervang het sap uit de kop van de gamba’s door gebakken knoflook.
- Maak de borden van de rest van de familie op met het niet-gemengde eigeel.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear
Gebruik medische voeding ondermedische supervisie.