Steak tartaar met zoete aardappel
Bereiding
- Geglaceerde groenten:
- Schil de zoete aardappel en pel de ui. Snijd de zoete aardappel in plakken van 2-3 mm en daarna in kleine blokjes. Kook 10-12 minuten. Giet af en zet weg voor later.
- Hak de ui 2-3 seconden in de blender, herhaal dit tot de snippers 1-2 mm zijn. Fruit de uiensnippers goudbruin in olijfolie. Voeg de bruine suiker en het zout toe en laat karamelliseren.
- Voeg de gekookte zoete aardappel toe en laat 2 minuten meebakken.
- Neem een portie van het zoete aardappelmengsel uit de pan, doe over in een blender met 50 ml water en 1 schep ThickenUP® Clear. Pureer steeds met 3 seconden tot het mengsel de juiste dikte heeft en mooi glad is. Zet weg voor later.
- Dressing:
Meng alle ingrediënten voor de dressing in de blender met 1 schep ThickenUP® Clear. Voeg het water toe en blend opnieuw. Zet weg voor later.- Tartaar/ossenhaas:
Vries het vlees vooraf in. Hierdoor worden de spiervezels afgebroken en is het vlees gemakkelijker te verwerken. Ontdooi het vlees alvorens af te spoelen.- Spoel het vlees af en verwijder alle vet. Snijd het vlees met een mes in kleine blokjes. Hak het vlees 3 seconden in de blender, herhaal tot de stukjes 1-2 mm zijn.
- Schep het vlees door de dressing. Laat 20 minuten in de koelkast rusten.
- Presentatie:
Neem een garneerring en leg er een laag groenten in, gevolgd door een laag tartaar.
Bereiding
20 minuten
Porties
2 porties
Ingrediënten
- Geglaceerde groenten:- 8 ml olijfolie
- 200 g zoete aardappel
- 80 g rode ui
- 50 ml water
- 0,6 g zout
- 4 g bruine suiker
- 1 schep ThickenUP® Clear
- Dressing:- 5 ml olijfolie
- 5 ml rode wijnazijn
- 2 g mosterd
- 0,5 g zout
- 0,5 g Tabasco
- 0,25 g zoete paprika
- 2 g bruine suiker
- 20 ml water
- 1 schep ThickenUP® Clear
- Tartaar:- 160 g ossenhaas of kogelbiefstuk
- Peterselie ter decoratie
Voedingsinformatie
voedings-waarde
Per portie:
- Energie: 372
- Eiwitten: 18 g
- Koolhydraten: 40 g
- Vet: 16 g
- Vezels: 1 g
Tips van de chef:
- Rundercarpaccio is ook geschikt als basis voor dit gerecht. Dat is dun gesneden en bevat weinig vet.
- Zoete aardappel kan worden vervangen door gewone aardappelen of een knolgroente.
Gebruikt product
ThickenUP Clear
Gebruik medische voeding ondermedische supervisie.