Kruidige peertjes
Bereiding
HET KOKEN VAN DE PEREN
1. Laat in een steelpan de rum met de suiker gedurende 5 minuten inkoken, totdat de alcohol is verdampt.- 2. Zet het vuur lager, voeg het sinaasappelsap, de sinaasappelschil, kaneel, peperbolletjes en 6 stukjes gember toe en laat 15 minuten afgedekt op zeer laag vuur trekken.
- 3. Zet het vuur uit en laat het geheel 20 minuten staan.
- 4. Zeef de ingekookte saus, voeg stukjes van 4 mm gesneden peren toe en kook het geheel gedurende 7 minuten.
TEXTUUR VAN DE PEREN
5. Zeef de gekookte perensaus en bewaar de peren en de ingekookte saus apart.- 6. Houd één portie apart om de textuur aan te passen: meng met 1,2 g ThickenUP® Clear tot een gladde massa zonder stukjes die gemakkelijk doorgeslikt kan worden.
RUMMOUSSE
7. Zeef en pureer de ingekookte saus, totdat er geen stukjes meer in zitten.- 8. Voeg 7,2 g ThickenUP® Clear toe aan de ingekookte saus en pureer gedurende 2 minuten om een stevige, dichte mousse te krijgen tot er geen stukjes meer in zitten. Het mengsel moet stevig, glad en gemakkelijk door te slikken zijn. Geschikt voor de hele familie.
PRESENTATIE
1. Schenk de rummousse in individuele schaaltjes. Bedek met de gepureerde, gekruide peren. Versier met sinaasappelschil. Voor de rest van de familie serveer je de ongepureerde versie van het gerecht.
Bereiding
60 minuten
Porties
4
Ingrediënten
- 140 g bruine suiker
- 200 ml rum
- Sap van 3 sinaasappels
- De schil van een halve sinaasappel
- 1 kaneelstokje
- 7 peperbolletjes
- 6 stukjes gember (1cm2)
- 600 g peren
- 8,4 g ThickenUP® Clear
Tips van de chef:
- Blancheer en flambeer het gerecht tijdens stap 1, zodat de alcohol volledig verdampt.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear
Gebruik medische voeding ondermedische supervisie.