Lamsgehakt

Bereiding

  1. LAM

    1. Wrijf het vlees in met olijfolie, breng het op smaak met zout en peper, laurierblaadjes en rozemarijn.
  2. 2. Leg de lamsbout op de bakplaat op een bedje van fijngehakte knoflook en sjalotjes met 100 ml water, zout en peper. Dek het geheel af met aluminiumfolie.
  3. 3. Bak 60 min. op 180°C.
  4. 4. Verwijder de aluminiumfolie. Laat het vlees iets afkoelen en verwijder het bot van het vlees.
  5. 5. Voeg 200 ml water toe. Dek het geheel af met in stukjes gesneden paddenstoelen en bak opnieuw gedurende 25-30 min op 190-200 C. Bak zonder de aluminiumfolie.
  6. 6. Houd een portie apart om daarvan de textuur te verfijnen: roer er 1 dosering ThickenUP® Clear door en pureer tot een glad mengsel zonder stukjes dat gemakkelijk doorgeslikt kan worden.
  7. BIJGERECHT

    7. Schil de aardappelen en de uien en snijd ze in stukjes van 3-4 mm.
  8. 8. Doe deze in een schaal, breng op smaak en meng goed met de olijfolie en rozemarijn.
  9. 9. Maak er gebruik van dat de oven nog heet is en bak de aardappelen op 190-200 ºC in 30 minuten gaar.
  10. 10. Houd een portie apart en meng deze met 1,2 g ThickenUP® Clear. Voeg indien nodig een beetje water toe en pureer het geheel tot een gladde massa die gemakkelijk doorgeslikt kan worden.
  11. SAUS

    11. Haal een deel van de saus uit de schaal en giet deze in een blender, voeg 1,2 g ThickenUP® Clear toe en pureer tot je de gewenste textuur hebt.
  12. PRESENTATIE

    1. Serveer een portie van de lamsbout met de aardappelen uit de oven. Voeg de gepureerde saus toe en leg er een takje rozemarijn op. Voor de rest van de familie serveer je de ongepureerde versie van het gerecht.


Lamsgehakt

Lamsgehakt
Image

Geschikt voor 4: Gladgemalen

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

110 minuten

Porties

4

Ingrediënten

  • LAM
  • 600 g lamsbout
  • 175 g bieslook of sjalotten
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 15 g knoflook
  • 350 ml water
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 laurierblaadjes
  • Snufje zout
  • 1,2 g ThickenUP® Clear


  • BIJGERECHT
  • 300 g aardappelen
  • 150 g rode uien
  • Olijfolie
  • 1,2 g ThickenUP® Clear

Tips van de chef:

  • Gebruik brandewijn in plaats van water voor een meer uitgesproken smaak.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.