Hoofdgerecht met Provençaalse Flair
Bereiding
- Ei:
Bak het losgeklopte ei op laag vuur in een koekenpan met de olijfolie. Blijf roeren zodat het ei niet doorgaart.- Haal de pan van het vuur en meng het ei en de melk met wat zout in de blender.
- Voeg 3 scheppen ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet weg voor later.
- Kaas:
Blend de verse kaas (fromage frais) met 15 ml water. Voeg 2 scheppen ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet weg voor later.- Tomaat:
Verwijder het vel van de tomaat, halveer en verwijder alle zaadjes. Pureer de tomaat in de blender.- Voeg 2 scheppen ThickenUP® Clear toe en meng opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet weg voor later.
- Provençaalse olie:
Plet de rozemarijn met het zout en water. Zeef en verwijder de kruiden. Voeg 1 schep ThickenUP® Clear toe. Roer goed door.- Voeg de olie toe en roer nogmaals goed door.
- Presentatie:
Schep het ei op een bord rol op in vorm een cannoli. Maak een ‘plakje’ van de kaas. Voeg de tomaat toe.
Bereiding
16 minuten
Porties
1 portie
Ingrediënten
- - Ei:
- 7 ml olijfolie
- 1 ei
- 50 ml melk
- 0,3 g zout
- 3 scheppen ThickenUP® Clear
- Kaas:- 75 g verse kaas (fromage frais)
- 15 ml water
- 2 scheppen ThickenUP® Clear
- Tomaten:- 75 g rijpe tomaat
- 2 scheppen ThickenUP® Clear
- Provençaalse olie:- 2 g rozemarijn
- 15 ml water
- 0,2 g zout
- 6 ml olijfolie
- 1 schep ThickenUP® Clear
Voedingsinformatie
voedings-waarde
Per portie:
- Energie: 399 kcal
- Eiwitten: 17 g
- Koolhydraten: 16 g
- Vet: 30 g
- Vezels: 4 g
Tips van de chef:
- Het ei kan ook worden gegaard in de magnetron.
- Vet een bord in met wat olie, voeg het geklopte ei toe en laat gaar
- worden.
- Roer om de 30 seconden.
- Volg het recept vanaf stap 2.
- Verse geitenkaas geeft extra smaak aan het gerecht.
Gebruikt product
ThickenUP Clear
Gebruik medische voeding ondermedische supervisie.