Gegrilde teriyaki seitan

Bereiding

  1. HUMMUS

    1. Kook de edamame bonen in 15-20 minuten gaar.
  2. 2. Laat deze uitlekken en pureer deze met het citroensap, een snufje zout, olijfolie, tahinsaus en koriander tot een homogene textuur zonder stukjes.
  3. 3. Voeg beetje bij beetje het hete water toe en pureer het geheel, totdat er een fijnere textuur ontstaat.
  4. 4. Voeg 2,4 g ThickenUP® Clear toe en pureer het geheel opnieuw, totdat je een gladde, klontvrije textuur hebt die gemakkelijk is door te slikken.
  5. TERIYAKISAUS

    5. Pers de sinaasappels.
  6. 6. Doe het sinaasappelsap in een steelpan en voeg de sojasaus en rijstazijn toe.
  7. 7. Verwarm het mengsel gedurende 3 minuten op een laag vuur zonder het mengsel te laten koken.
  8. 8. Pureer met 3,6 g ThickenUP® Clear tot een gladde massa die gemakkelijk doorgeslikt kan worden.
  9. GROENTEN

    9. Schil en snijd de pastinaak en zoete aardappelen in stukjes van 3-4 mm.
  10. 10. Doe beide ingrediënten in een ovenschaal en meng goed met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel 20 minuten in de oven op 190 °C.
  11. SEITAN

    11. Snijd de seitan in stukjes van 4 mm en bak deze in een pan met een scheutje olie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het opzij.
  12. 12. Schenk de teriyakisaus in de pan en verwarm deze, voeg dan de seitanstukjes toe en bak het geheel 5 minuten. Haal van het vuur.
  13. 13. Zet een portie opzij en pureer deze met 1,2 g ThickenUP® Clear tot een glad mengsel zonder stukjes dat gemakkelijk is door te slikken.
  14. PRESENTATIE

    1. Doe eerst de hummus op het bord. Leg er vervolgens een laagje groenten op en druk die een beetje plat. Spuit met een spuitzak een laagje van het seitanmengsel op de groenten. Versier het gerecht met sinaasappel- of limoenschil.


Gegrilde teriyaki seitan

Gegrilde teriyaki seitan
Image

Geschikt voor 4: Gladgemalen

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

35 minuten

Porties

4

Ingrediënten

  • HUMMUS
  • 150 g edamame (soja) bonen
  • 4 theelepels limoensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 g tahini
  • 2-3 korianderblaadjes
  • 50 ml heet water
  • 2,4 g ThickenUP® Clear
  • Snufje zout


  • TERIYAKISAUS
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 150 ml sojasaus
  • 2 eetlepels + 1 theelepel rijstazijn
  • 3,6 g ThickenUP® Clear


  • GROENTEN
  • 175 g pastinaak
  • 300 g zoete aardappelen
  • 40 ml olijfolie


  • SEITAN
  • 300 g seitan
  • Scheutje olijfolie
  • 1,2 g ThickenUP® Clear

Tips van de chef:

  • Voor een glutenvrije versie kan je seitan vervangen door gewone tofu. Je kunt ook kant-en-klare teriyakisaus uit de winkel gebruiken. Vergeet niet de textuur aan te passen met ThickenUP® Clear om een gerecht te maken dat gemakkelijk is door te slikken.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.