Zalm met sojasaus en courgette

Bereiding

  1. - Courgette:

    Schil de courgette, halveer in de lengte en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd de courgette in staafjes.
  2. Fruit 5 minuten in de olijfolie. Voeg de sojasaus toe en fruit nog 2 minuten. Verdeel in twee porties, haal een portie uit de pan en houd deze apart voor de rest van het gezin.
  3. Voeg de room toe aan de portie courgette in de pan en laat alles nog eens 5 minuten met gesloten deksel koken.
  4. Voeg 40 ml water toe en 2 scheppen ThickenUP® Clear en meng opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet weg voor later.
  5. - Zalm:

    Controleer de zalm op graten.
  6. Bak in een koekenpan de zalm 2 minuten op de huidzijde op een gemiddeld vuur. Voeg het zout toe. Draai om en bak 1 minuut. Haal van het vuur.
  7. Verwijder de huid van de zalm en controleer nogmaals op graten. Pluk het visvlees. Haal een portie zalm uit de pan.
  8. Blend de zalm 3-4 minuten met 30 ml water en het zout. Voeg 1 schep ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw tot het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
  9. - Presentatie:

    Serveer de zalm in de vorm van een zalmfilet met een keukenmes of spatel. Maak een dressing van sojasaus en olijfolie en besprenkel de zalm ermee. Gebruik een lepel om de courgette in de druppelvorm naast de zalm te schikken.


Zalm met sojasaus en courgette

Zalm met sojasaus en courgette
Image

Geschikt voor 4: Gladgemalen

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

26 minuten

Porties

2 porties

Ingrediënten

  • - Courgette:
  • 170 g courgette
  • (100 g geschild en zonder zaadlijst)
  • 3 ml olijfolie
  • 7 ml sojasaus
  • 50 ml slagroom
  • 40 ml water
  • 2 scheppen ThickenUP® Clear


  • - Zalm:
  • 125 g zalmfilet
  • 3 ml olijfolie
  • 30 ml water
  • 0,3 g zout
  • 1 schep ThickenUP® Clear


  • - Dressing:
  • 2 ml olijfolie
  • 4 ml sojasaus

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 430
  • Eiwitten: 29 g
  • Koolhydraten: 10 g
  • Vet: 29 g
  • Vezels: 3 g

Tips van de chef:

  • Vorm van het zalmmengsel het model van een filet of medallions.
  • De zalm kan in 1 min/30 seconden per keer in een luchtdichte bak in de magnetron worden gegaard. Volg daarna het recept vanaf stap 6.

Gebruikt product

ThickenUP Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.