Paddenstoelensoep
Bereiding
MENGSEL VAN ZWARTE TRUFFEL
1. Pureer de truffels in een kom en voeg beetje bij beetje wat water toe, totdat je een fijne textuur krijgt.- 2. Voeg olie en zout toe en pureer gedurende 30 seconden.
- 3. Voeg 1,2 g ThickenUP® Clear toe en pureer nog 10-15 seconden, totdat de textuur glad is en zonder stukjes, zodat deze gemakkelijk door te slikken is.
SOEP
4. Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak ze 4-5 minuten in een pan met olijfolie op middelhoog vuur.- 5. Voeg de gewassen paddenstoelen toe, snijd ze in middelgrote stukken en bak 3-4 min.
- 6. Voeg de kokosmelk toe en laat afgedekt 5 minuten koken.
- 7. Voeg het water toe en kook afgedekt 15 minuten op matig/laag vuur.
- 8. Pureer het mengsel.
- 9. Neem een portie soep en roer er 1,2 g ThickenUP® Clear doorheen tot het glad is en gemakkelijk doorgeslikt kan worden.
PRESENTATIE
1. Doe de paddenstoelensoep in een kom.- 2. Voeg het truffelmengsel toe (optioneel: kokosmelk en olijfolie).
- 3. Bestrooi met tijm. (Vanaf IDDSI-5 )
Bereiding
30 minuten
Porties
4
Ingrediënten
- MENGSEL VAN ZWARTE TRUFFEL
- 2 eetlepels olijfolie
- 10-15 g truffel of truffelpasta
- Snufje zout
- 1,2 g ThickenUP® Clear
- 50 ml water
SOEP- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g knoflook
- 450 g paddenstoelen
- 400 ml kokosmelk
- 75 ml water
- 1,2 g ThickenUP® Clear
-
PRESENTATIE - Kokosmelk
- Olijfolie
- Tijm
Tips van de chef:
- Deze soep kan worden gemaakt met elke soort gekweekte of wilde, eetbare paddenstoel. Gebruik lokale of seizoensgebonden producten voor extra smaak.
- Gebruik voor het truffelmengsel een in de handel verkrijgbare truffelolie of truffelsaus als basis.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear
Gebruik medische voeding ondermedische supervisie.