Paddenstoelensoep

Bereiding

  1. MENGSEL VAN ZWARTE TRUFFEL

    1. Pureer de truffels in een kom en voeg beetje bij beetje wat water toe, totdat je een fijne textuur krijgt.
  2. 2. Voeg olie en zout toe en pureer gedurende 30 seconden.
  3. 3. Voeg 1,2 g ThickenUP® Clear toe en pureer nog 10-15 seconden, totdat de textuur glad is en zonder stukjes, zodat deze gemakkelijk door te slikken is.
  4. SOEP

    4. Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak ze 4-5 minuten in een pan met olijfolie op middelhoog vuur.
  5. 5. Voeg de gewassen paddenstoelen toe, snijd ze in middelgrote stukken en bak 3-4 min.
  6. 6. Voeg de kokosmelk toe en laat afgedekt 5 minuten koken.
  7. 7. Voeg het water toe en kook afgedekt 15 minuten op matig/laag vuur.
  8. 8. Pureer het mengsel.
  9. 9. Neem een portie soep en roer er 1,2 g ThickenUP® Clear doorheen tot het glad is en gemakkelijk doorgeslikt kan worden.
  10. PRESENTATIE

    1. Doe de paddenstoelensoep in een kom.
  11. 2. Voeg het truffelmengsel toe (optioneel: kokosmelk en olijfolie).
  12. 3. Bestrooi met tijm. (Vanaf IDDSI-5 )


Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep
Image

Geschikt voor 4: Gladgemalen

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

30 minuten

Porties

4

Ingrediënten

  • MENGSEL VAN ZWARTE TRUFFEL
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10-15 g truffel of truffelpasta
  • Snufje zout
  • 1,2 g ThickenUP® Clear
  • 50 ml water


  • SOEP
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g knoflook
  • 450 g paddenstoelen
  • 400 ml kokosmelk
  • 75 ml water
  • 1,2 g ThickenUP® Clear


  • PRESENTATIE
  • Kokosmelk
  • Olijfolie
  • Tijm

Tips van de chef:

  • Deze soep kan worden gemaakt met elke soort gekweekte of wilde, eetbare paddenstoel. Gebruik lokale of seizoensgebonden producten voor extra smaak.
  • Gebruik voor het truffelmengsel een in de handel verkrijgbare truffelolie of truffelsaus als basis.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.