Image Image

Drinken
met Dysfagie

Je zorgverlener zal op basis van een beoordeling van je slikvermogen aanbevelen tot welke consistentie/viscositeit je dranken kunnen worden verdikt. Dit kan helpen om verstikkings- en aspiratierisico's te minimaliseren en je veiliger te laten slikken.


Zo verander je de consistentie van dranken

Een verdikkingspoeder op basis van xanthaangom is ideaal om de viscositeit van dranken te veranderen. Het poeder is namelijk gemakkelijk te gebruiken, het verdikt dranken tot een gladde consistentie en het verandert de smaak, geur of geur van je favoriete dranken niet.

De verdikkingspoeder kan worden gemengd met warme, koude en dranken, waaronder water, bier, wijn, cocktails en sterke drank.


Een verdikkingsvloeistof op basis van xanthaangom is ideaal om de viscositeit van dranken te veranderen. De vloeistof is namelijk gemakkelijk te gebruiken, lost snel op (zachtjes roeren) en het verdikt alle dranken tot een gladde consistentie.

De verdikkingsvloeistof kan worden gemengd met warme, koude en koolzuurhoudende dranken, waaronder water, sap, melk/dranken op basis van melk, koolzuurhoudende dranken, bier, wijn, cocktails en sterke drank.


Bereid de drank altijd met de consistentie die je zorgverlener heeft aanbevolen en volg de instructies op de verpakking van het verdikkingsmiddel.

Gebruik je ThickenUp® Clear om je dranken te verdikken? Hieronder vind je de gebruiksaanwijzing.
Image

Eerst het poeder

Voor het beste resultaat, doe het poeder in een schoon en droog kopje of glas. Volg het doseerschema op de verpakking voor het gewenste IDDSI niveau.

Image

Daarna de drank
Voeg de bijhorend hoeveelheid van uw gewenste drank toe.

Image

Roeren
Begin direct te roeren totdat het verdikkingsmiddel volledig is opgelost.

Laat uw drank tenminstens 1 minuut staan om de juiste dikte te krijgen.



Wilt u melk verdikken?

Dranken op basis van melk zijn gemakkelijker te verdikken met vloeibare verdikkingsmiddel op basis van xanthaangom zoals ThickenUp® Gel Express.

Image

Het wordt aanbevolen om de consistentie van de drank te meten voordat je het serveert. Hier ontdek je hoe